Салат зі свіжої зелені та овочів
Інгредієнти:
1 пучок салату (латук, айсберг або мікс салатних листків)
1 помідор
1 невелика червона цибулина
Невеликий пучок свіжої петрушки або кропу
2 столові ложки оливкової олії
1 столова ложка лимонного соку або яблучного оцту
1 свіжий огірок (за бажанням)
Сіль та перець за смаком
Приготування:
Ретельно промийте салатні листки під холодною водою, обсушіть їх і порвіть на невеликі шматочки.
Помідор наріжте тонкими скибочками або кубиками.
Червону цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Дрібно наріжте петрушку або кріп.
У великій мисці змішайте салатні листки, помідор, червону цибулю та зелень.
В окремій маленькій мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік (або яблучний оцет), сіль та перець.
Полийте салат заправкою та обережно перемішайте.
Подавайте одразу після приготування.
Цей салат є легким та корисним, ідеально підходить як доповнення до основних страв або як самостійна страва в спекотні дні.
Комментариев нет:
Отправить комментарий